OM OSS

Välkommen till Shambala Gatherings (Borntorpet)

Shambala är ett retreatcenter och yoga-community med familjekänsla mitt i den svenska skogen. Vi bjuder in lärare från hela världen som erbjuder retreat i yoga, meditation, dans och flera olika spirituella discipliner. Du tas emot med öppna armar av vårt Shambala Community, som ser till att allt du behöver göra är att bara vara gäst, student, och kan släppa taget om måsten för en stund.

Vi föddes 2005 utifrån en vision om att leva i samhörighet med naturen, och ett liv dedikerat till gemenskap och yoga. Det som en gång var ett yogiskt konstnärskollektiv som förde ett enkelt liv i naturen, har genom åren långsamt utvecklats till ett fullfjädrat retreatcenter som erbjuder retreats, kurser och utbildningar åter om.

Sommaren är magisk på Shambala, startar från Midsommar med närmare festivalstämningen, och följer de långa ljusa sommarnätterna, fullt av energi och många möten. Om vintern är Shambala ofta inbäddat i lugn, tystnad – ger plats och tid för att gå än djupare inåt.

Hög- och lågsäsong 

Under högsäsong (maj till september) är Shambala hem till ett stort internationellt community vi är ofta mer än 50 personer på plats, både gäster och vårt team. Samskapande med parallella retreater är oftast aktuellt under sommarmånaderna.

Under lågsäsong (oktober till april) tar Shambala en djupandning och erbjuds som en lugnare plats, ett center som sköts av ett mindre team, och i allmänhet bara ett retreat i taget.

HÅLLBARHET

100% av all den energi vi använder kommer ifrån förnybar energi

Vi strävar efter att kunna erbjuda marjoriteten av vår mat ekologisk

Det mesta på vår buffé är glutenfritt* och allt är veganskt

*Det kan finnas spår av gluten i vårt kök*

Naturliga omgivningar 

Shambala ligger inbäddat av Bergslaganes djupa skogar, alldeles intill en skogstjärn som erbjuder svalkande bad hela sommaren. Det finns flera olika vandringsleder inpå knuten och ett rikt djurliv. Älg, varg, bäver är bara några av de djup vi har som ”grannar”. Förutom vår lilla tjärn som finns det flera skogsjöar bara en vandring, cykeltur eller kort biltur bort.

Då vi ligger dryga två timmar från Stockholm är det lätt att ta sig hit och passar självklart även för en kortare visit.

Våra faciliteter 

Vi har enkla faciliteter som tas om hand med kärlek. Bland annat två yogasalar, två- och trebäddsrum och en sovsal med fyra bäddar, bibliotek, matsal med trädäck ut mot sjön, flytande bastu på sjön, tipi med eldstad, glamping-tält och separata skogsstugor.


Om du vill hålla ett retreat hos oss och vill veta mer om vårt center och villkor, vänligen
klicka här.

Vår mat   

Vi älskar att laga enastående vegansk mat åt dig. Vi uppmärksammar detaljerna, inte bara med hjälp av de bästa möjliga ekologiska ingredienserna, utan vi tar även hand om matkombinationer för att säkerställa att du är i toppform under hela din vistelse.

Köket är hjärtat på Shambala. Vi uppmuntrar till en kreativ, noggrann och fridfull atmosfär under tillagningen av vår mat. Vi har skapat några matberättelser för att ge dig en känsla av hur vi arbetar i köket. För att se alla matberättelser, vänligen kolla vår  Youtube -kanal.

VÅR MAT:

* Veganskt och glutenfritt
* Mestadels ekologiska ingredienser
* Recept inspirerade av den ayurvediska hälsotraditionen från Indien
* Högkvalitativa sunda oljor
* Fika serveras varannan dag
* Hembakat bröd serveras varannan dag
* Rätt matkombination för att säkerställa optimalt proteinintag
* Fokus på lättsmälta bönor och baljväxter
* Uppsjö av kryddor och örter som är bra för matsmältningen
* Användning av sunda fetter
* Inget socker eller konstgjorda sötningsmedel

Galleri   

Bläddra igenom galleriet nedan för att få en känsla av livet på Shambala, dess natur under alla årstider, vår passion för yoga, spiritualitet och samhällsliv.

För fler bilder, följ oss på Facebook och Instagram.

Vi ser fram emot att ha dig hos oss.

JonasFreeman-ART-STARTUP-CAMP-shambala-gatherings-sweden-group-happy