OM OSS

SHAMBALA GATHERINGS
Yoga Retreat Center i Sverige

Hjärtligt välkommen till oss!

Shambala är ett intimt och personligt retreatcenter mitt i den svenska fina skogen. När du kommer till Shambala får du inte bara praktisera med de allra bästa internationella lärarna inom yoga, meditation, filosofi och andra discipliner inom andlighet. Du kommer också bli en del av vår Shambala familj. Vi mottar dig med öppna armar och lever i en hemtrevlig familjär atmosfär.

Projektet startade 2005 av en önskan att leva i gemenskap med naturen. Centret var i början ett konstnärskollektiv där kreativa kunde finna ro, samhörighet och yoga. Genom åren öppnades dörrarna då fler och fler ville uppleva detta sätt att leva på.

Vi erbjuder nu retreats året runt. Om du kommer till Shamabala på vintern kommer du uppleva tystnad, stillhet och introspektion. Under somrarna har vi gemenskap och samhället i centrum, då är våra huvudteman kreativitet, anslutning och glädje. Vi välkomnar dig helhjärtat till vårt hem.

 

ECO

100% av all energi vi använder kommer från förnybara källor.

Under sommaren plockar vi kryddor och sallader från vår egna trädgård.


Sommar & Vinter

På somrarna blir Shambala ett samhällsprojekt med över 50 personer som gästar och hjälper till. Under sommarmånaderna har vi oftast flera retreats på gång samtidigt.

På vintern tar Shambala en djup utandning och erbjuds som ett fridfullt retreatutrymme. Då har vi ett litet team på plats och endast ett retreat åt gången.

sauna-shambala-yoga-retreat-facilities-sweden


VÅRT SAMHÄLLE

Vårt samhället är byggt på gemenskap: Från bostads- och kärnpersonal, till volontärer, lärare och gäster som besöker oss varje år. Sedan starten har vårt centrala fokus varit att skapa en plats där människor kan leva tillsammans i harmoni. När du kommer till Shambala får du inte bara tillgång till de bästa internationella lärarna inom yoga, andlighet och självutveckling, du kommer också att stöta på ett speciellt samhälle som mottar dig med öppna armar och serverar gäster med en varm och hemtrevlig atmosfär.

HITTA HIT

De täta skogarna i Bergslagen runt Skinnskatteberg är ett fantastiskt ställe att möta det bästa av Sveriges djurliv. Förutom att njuta av dess rikliga flora och frodiga sängar av moss, kan du få se bävern i vattendrag och älgen i sin naturliga miljö. Området har också visat sig vara en av Sveriges bästa regioner för att se andra vilda djur såsom vargar, björnar, lynx och ugglor. Ni hittar oss ca. två timmar från Stockholm.


TA FLYGET HIT:
Närmaste flygplats till Shambala är Stockholm Västerås. Du når flygplatsen från hela Europa med det lågbudget bolaget www.ryanair.com. Från Västerås flygplats kan du ta en taxi till tågstationen i Västerås (ca 10 min) och därifrån ta ett tåg till Skinnskatteberg (ca 1,5 timmar). Du kan också flyga till Arlanda flygplats. Därifrån kan du enkelt ta ett tåg ända till Skinnskatteberg (ca 2,5 timmar). För att se tåg- och busstider, besök www.sj.se


TA TÅGET HIT:
Tågstationen vid Skinnskatteberg ligger bara en 5 minuters bilresa från Shambala. Under somrarna erbjuder vi gratis upphämtning från järnvägsstationen till ditt nya hem hos oss. Vänligen meddela oss innan din ankomst om du önskar boka detta. För retreats under vintern informerar din lärare om upphämtning vid tågstationen. För tågtider, besök www.sj.se.


TA BILEN HIT:
Om du kommer från Stockholm, ta väg E18 mot Oslo. Efter att ha passerat Västerås, ta höger på väg 66 mot Ludvika. Efter ca 30km, ta vänster på väg 233 mot Skinnskatteberg. Strax innan du kommer till vårt center ser du till höger ett företag som heter Team Däck, sväng höger vid denna punkt och följ grusvägen till Borntorpet. Om du kommer från någon annanstans i Sverige, se www.eniro.se för kartor.