Top

TYST RETREAT MED INSLAG AV EXISTENTIELLA SAMTAL med Andreas och Martina

Shambala Gatherings / TYST RETREAT MED INSLAG AV EXISTENTIELLA SAMTAL med Andreas och Martina
Loading Events
01 Mar

TYST RETREAT MED INSLAG AV EXISTENTIELLA SAMTAL med Andreas och Martina

March 1, 2019 @ 3:30 pm - March 3, 2019 @ 3:30 pm

TYST RETREAT MED INSLAG AV EXISTENTIELLA SAMTAL 

med Andreas Grünewald och Martina Hallin
1st-3th Mars 2019
SHAMBALA GATHERINGS, Sweden
PRIS:  2900 kr  (including VAT., food and accommodation)

“Under talande tystnad ryms en helg med ledda meditationer, mjuk yoga, och existentiella samtal för dig som vill.”

20160812-IMG_9835

“Vi gör meditation för att kunna leva mer medvetet. När vi är medvetna om vad som påverkar oss, har vi val. I det omedvetna finns bara mönster.”

INTRODUKTION

Längtar du efter att få dra dig undan en stund?
Den 1-3 mars har du möjlighet att få vara med dig själv, bland andra, i ett hållet format på vackra Borntorpet, en plats som andas enkelhet.
Under talande tystnad ryms en helg med ledda meditationer, mjuk yoga, och existentiella samtal för dig som vill.
Introspektion och reflektion under retreaten bestämmer du själv hur dina dagar ska se ut.

Lördag och söndag erbjuds yoga, meditation, och ett existentiellt samtal i grupp. Du kan också boka enskilt coachingsamtal, massage, eller meditationskonsultation.
Du kan även välja att helt avstå från att delta i gruppaktiviteterna och skapa dina egna tysta dagar. Skogarna runtomkring väntar på dina promenader, i biblioteket hittar du fåtöljen och tiden att läsa den där boken du längtar efter, och bastun är varm varje eftermiddag. Eller så kan du bara vila, och sitta i kontemplation och se dagen röra sig över sjön alldeles intill.

Vi äter en tyst frukost, lunch och middag tillsammans, tiden däremellan rår du själv över.
Maten är vegetarisk, och eftersom vi är i tystnad får du njuta av den i total mindfulness.
Boendet är enkelt, och du delar rum med någon annan. Lakan finns att hyra om du inte tar med dig.

PRAKTISK INFORMATION

Har du aldrig vare sig yogat eller mediterat är du lika välkommen. Yogan passar allas förutsättningar. Den är enkel, och syftet är inte att träna. Istället använder vi den för att väcka kroppen och bli närvarande. Meditationerna är inte alltid guidade, men du får en introduktion till en klassisk zazen-teknik, vilket betyder ”sitta tyst”. Sen väljer du om du vill använda den eller din egen teknik, om du redan har en sån.

Du deltar i en cirkel per dag, om du vill, och väljer själv vilken. Den ger utrymme för alla att umgås en stund med vad det är att vara människa, och för dig att sitta med hur det är att vara du, just nu. Någon (kanske du) blir coachad inför gruppen, följt av ett, hållet, reflekterande existentiellt samtal med filosofiska teman. Det här är enda gången under dagen som du bryter tystnaden i grupp.

Du kan addera massage, enskild meditationsinstruktion och enskilt existentiellt coachingsamtal till ditt program om du vill. Sessioner ingår inte i priset. Du bokar antingen i förväg, om du vill vara säker på att få en tid, eller på plats i mån av tid.

Massage
25 min 450 kr
Existentiellt coachingsamtal
50 min 900 kr

SCHEMA

FREDAG

17:00 ankomst

18:00 middag

19:00 info och introduktion till tystnad

20:30 kvällsmeditation

LORDAG

06:30 yoga för en del (om du yogat förut)

07:00 yoga för alla inkl morgonmeditation

07:45 frukost

09:00 existentiell cirkel (1)

10:45 existentiell cirkel (2)

12:15 lunchmeditation

12:45 lunch

18:00 middag

20:30 kvällsmeditation

SONDAG

06:30 yoga för en del (om du yogat förut)

07:00 yoga för alla inkl morgonmeditation

07:45 frukost

09:00 existentiell cirkel (1)

10:45 existentiell cirkel (2)

12:15 lunchmeditation

12:45 lunch

14:00 avslutning

15:00 avfärd

LÄRARE BIO

Adde

Andreas Grünewald

yoga, meditation/mindfulness, massage

Under en lång tid i mitt liv kunde jag inte med yoga. Det var på tok för flummigt. Ord som energi, chakra, flöden, giftutrensning, guru och så vidare, gjorde mig så skeptisk att jag inte ens ville prova yoga. Jag är ju akademiker. Tror på evidensbaserad information och kritisk källhantering. Flumbug, fnös jag föraktfullt.

Nu är jag själv yogalärare. Vägen dit har av uppenbara skäl inte varit spikrak, men den har varit min väg. Jag har erövrat kunskapen, gjort den till min egen, och det är på det sättet jag undervisar idag. Gärna för dig som också är skeptisk, och vill hitta din väg in i yoga och meditation. Jag serverar inga enkla sanningar, och kräver inget av dig. Mer än att du provar dig fram, själv.

Andreas är en trygg och empatisk lärare som leder en långsam och inkännande yoga, där kroppen blir din vän, och ditt verktyg för avslappning. Han är också meditationsinstruktör och hjälper dig att hitta närvaron i nuet med enkla medel, och mycket värme.

Sagt om Andreas:

“I think Andreas course was really good. It seamed to fit every level of experience and skepticism, and everyone felt that it really helped.”

“The class made me realise what I have missed meditating for several months”

“Andreas är en bra och konkret lärare, som backar upp resonemang med teori om vad somhänder  i kroppen vid andningsövningar med mera. Personligen så köper jag lättare hela konceptet med mindfulness med en sån approach.”

www.yogaforskeptiker.se

andreas@yogaforskeptiker.se

Webp.net-resizeimage (4)

Martina Hallin

Existentiella Samtal

Jag har gjort några såna där stora livsval. Sagt upp mig utan att ha något annat att gå till. Haft sabbatsår och bara rest, yogat, och mediterat.

Skilt mig. Gift mig. Levt ensamt, levt flersamt. Levt med män, levt med kvinnor. Långt ut på landet, och mitt i stan. Gjort karriär. Hoppat av karriär. Jobbat kommersiellt, internationellt, ideellt. Varit chef i det traditionella näringslivet. Varit chef på det alternativa centret Ängsbacka.

Haft det gott ställt. Levt på väldigt lite pengar. Varit sjuk, varit frisk. Kommunicerat i alla möjliga sammanhang, inför väldigt många människor. Varit tyst, en stund varje dag för jämnan, och hela dagar i sträck ibland, med och utan andra människor. Om sånt är viktigt för dig att veta. För mig är det inte viktigt att berätta. Jag vill inte att du ska leva som jag gör. Jag vill hjälpa dig att leva som du vill.

Martina är en inspirerande gruppledare som med sin icke-dömande attityd skapar ett klimat där allt är välkommet. Hennes närvaro, i kombination med hennes levda erfarenhet av filosofiska teman, ger dig en möjlighet att i hennes fullständiga uppmärksamhet, spegla din egen tillvaro i de stora existentiella tänkarna.

Sagt om Martina:

“Martina har en fantastisk förmåga att skapa en öppen och tillitsfull mötesplats, hålla helkoll, väcka frågor och funderingar, samt hjälpa oss att hitta svaren.”

“Genom ett varmt och öppet klimat har Martina guidat mig inåt för att höra min egen sanning, och till att våga både lyssna, och agera på den. Tryggt, mjukt, och rakt guidade hon mig hem.”

“Martina är en fantastisk, karismatisk person som fångar lika mycket med sin kunskap och erfarenhet, som med sin värme och energi.”

www.existentiellarummet.se

martina@existentiellarummet.se

Pris: 2900kr

Priset inkluderar alla workshops och måltider från fredag middag till söndag lunch, övernattning i delat rum, och transfer till och från tågstationen i Skinnskatteberg (5 min bort).

Book Now

For inquires and bookings please email at martina.hallin@gmail.com  

Event Details

Date: March 1, 2019 @ 3:30 pm - March 3, 2019 @ 3:30 pm
Time: 3:30 pm - 3:30 pm
SHAMBALA GATHERINGS

Welcome to join Shambala Gatherings, a yoga community in the Swedish forest.
Living a life of fullness with the ones called to explore themselves through yoga, meditation, nature and self-knowledge.